"Mupprar"

Hahaha.....vilket namn! I dag på morgonen satt Ludvig och tittade på "Slingerland" på Playhouse Disney och då fick jag ett dårskratt!!! I programmet fanns det små lurviga och röda "djur" eller figurer.......och dom kallades just för "mupprar". Helt otroligt vad folk kan hitta på=)

Vi har även hunnit plocka bort alla "flintastenar" som hittades i helgen. Jag fick i går reda på att det INTE var flinta utan ihopasmält glas=( Inte så kul!!! Dom senaste dagarna har barnen använt en hel uppsjö av plåster just för att dom gjort sig illa på "stenarna"!!! Men nu är dom borta!!! Sopat har jag också gjort för att få upp alla flisor på utsidan efter "stenarna"! Hmmmm, man lär sig alltid något nytt!

I kväll blir det Kanten! Skitkul......jag antar att det är sååååå mycket folk där=)

Skulle lagt in lite bilder i går men orkade helt enkelt inte efter att "desperate" var slut! Då var det packning av Oliver o Timmies ryggsäckar som gällde. I dag är dom på "vårvandring" med skolan. Buss till "bokskogen" och sedan till fots hem........pust=)

Nu ska jag och Luddis hoppa in i duschen innan vi ska hämta Joel o Liam!!

Hörs senare=)
Kram Maria

Hysteriskt roligt!!!

När vi satt alldeles nyss och käkade middag så frågade Ludvig om det var "vaat" (varmt) och jag svarade att det kunde det vara så han fick blåsa! Han tog en bit fiskpinne på gaffeln och blåste, sen stoppade i munnen. Han gjorde så ett flertal gånger för att sedan endast stoppa in fiskpinnarna i munen! Han kom själv på sig att han glömde blåsa först och blåste samtidigt han hade fiskpinnen i munnen=D

Hahahaha.......vilken syn=)

Det kommer lite bilder senare=)

Kram Maria


Uppröjning=)

I dag HAR jag röjt upp en tredjedel av huset.......dvs mellanvåningen! Nu är det bara dammsugning kvar=) Skönt, så att vi kan spendera eftermiddagen ute!

Hämtat Joel på dagis har jag o Ludde också gjort! Skönt att få en snabb promenad uppför alla backar (desto mindre snabb på vägen hem). Ludvig somnade som vanligt i vagnen.......skönt=)

Min mamma och Sigge har varit här. Sigge fick målat det som fattades på huset, så nu blev det riktigt fint=))
Fönstergubben har varit här och fixat tre fönster eftersom Ludvig höll på att ramla ut från ett för ett tag sen.......TROTS BARNSPÄRR!!!! Men nu är dom fixade=)

När vi kom hem så gick det förbi "fint folk" nere på gatan må ni tro! Två fina damer och en barnvagn=D Hahahaha! Jenny och Kristin var ute och gick med My. Jag såg inte i fall Edith var med då jag hade fullt upp med att dra Ludde i vagnen uppför alla trappor! Titta in på en kopp kaffe nästa gång vet jag=)

Nu ska jag väcka Luddemannen så att han inte är vaken HELA kvällen sedan!!!! Han har en förmåga till att kunna sova länge på dagen och sedan vara uppe till närmare 22-tiden! Inte så kul för mig......och inte för honom heller med tanke på att han vaknar vid 5-tiden på morgonen!

Nej, nu får jag ta mig i kragen=)
Kram Maria

Ojojoj - vilken dag=)

Det har varit en lååång måndag och mycket har hunnit hända runt knutarna.
Spiralen sitter där den ska och faktiskt gjorde det inte så ont som jag trodde, men det är ingen direkt behaglig känsla!!! Under tiden fick Joel vara lite längre på dagis (en halvtimma) o Ludvig var hemma med farmor!

Ludvig o Joel har hjälpt mig att skura utemöblerna i dag=)) Eller rättare sagt......Joel hjälpte mig lite grann medan Ludvig plaskade i vattnet=) Helt underbart att dom flesta barn faktiskt älskar att greja med vatten!!! Rent blev det i alla fall till slut.......lagom tills Oliver o Timmie kom från skolan!
            

Då var det dags för mellanmål, som avnjöts ute i de varma vindarna=)
image211

I går köpte jag några krukor med färska örter som var tvugna att komma i jorden i dag.......så plantering blev det också! Nu börjar min rabatt med färska örter att ta form och består nu utav: gräslök, oregano, rosmarin, timjan o Basilika. Vet inte mer vad som kan passa till den kommande sommarmaten/grillningarna men har ni några bra tips så vill jag gärna veta!
image212
Mmmmmm.......doften av färska örter slår det mesta=)

Barnen var som vanligt ute och lekte! I bland lite osämja men för det mesta var dom sams=)
image213
Här har dom hittat en vattenpöl och har dratt av sig skor o sockar för att bada fötterna! Mmmmm.....somrigt=)

Helt plötsligt slog orken ner från disig himmel!!! Jag drog med Ludvig upp på övervåningen och bestämde mig att NU skulle det ske! Det vi pratat om i flera veckor.....att plocka ner garderoberna i Olivers o Timmies rum så att det blev mer plats för dem! Och jag lovar.......jag slet som en GRIS! Men JAG FICK NER 5 GARDEROBER!!! JAG gjorde det.......HELT SJÄLV!!!!! Ryggen värker, men jag är MER ÄN NÖJD! Nu ska det BARA spacklas och målas sedan är det färdigt=)
Tyvärr lyckades jag inte att komma i håg kameran före jag började min demolering, men efter ser det nu ut så här:
image214
Sååååå mycket mer plats för dom blir det nu=)) Underbart!

Nu har jag tyvärr inte så mycket mer att berätta om i dag! Men det kommer mer i morgon.....var så säker=D
Bamsekramar Maria

Spiral!!!

Usch o fy........om en stund ska jag till Kungshamn och sätta in spiralen!
Helt otroligt att jag VÅGAT dra på det så länge!!! Tänk om det hade blivit ett knyte till......hmmmm!
Inte så bra! Det räcker mer än väl med 4 underbara gossar......inga fler barn här inte=) Nu får jag koncentrera mig på att ta hand om mina juveler och försöka räcka till åt alla! Hur det än är så måste ju alla få en del av sin mamma=)

Jag ser INTE fram mot att sätta in den dock=( Det gör säkert SKITONT!!! Men, jag får bita i hop och tänka att det bara händer vart 5:e år! Inte illa faktiskt=) Men roligare kan man ju DEFINITIVT ha=)

På Onsdag eller Torsdag ska jag rulla ner till Kanten! Öppningsdags igen=) Och MANNY o TOBBE spelar=) Dom är bara SÅÅÅÅ bra.......samt att jag känner dom (det kanske gör dom ännu bättre)!

Kolla in denna sida: http://www.eternalcircle.se/

Ha det gott i solen i dag=)
Kram Maria

Sovmorgon, pizzatime o simning=)

I dag fick jag sovmorgon=) Underbart!!! jag sov ända till 10:20!!!!! Jag antar att jag behövde det=)

Regnet har duggat ner stora delar av dagen - inte så kul. Men tittar man däremot på träden så är det positivt - dom blir grönare för varje dag! Lite regn gjorde naturen gott=)))

Låt se vad som hänt hos oss i dag......massor som vanligt! När Jiggan fyllde 30 fick han en "pizzamaker" som inte använts så flitigt.......men i dag skulle barnen få göra sina egna pizzor. Jättekul tyckte dom=) Dom fick själva välja ut o lägga på det dom ville ha. Samtliga barn valde kebab! Oliver o Timmie ville visa att dom kunde göra pizza som Delfinen och la därför på lite sallad och gurka och toppade med kebabsås=) Delikat!!!
           

Ludvig hade en trött dag i dag. Han var väl helt slut efter gårdagen antar jag! Efter att han sovit var han fortfarande trött och gnällig men slappade sen i soffan framför sin favvofilm: "Teletubbies". För en vuxen kan det te sig patetiskt.....men ungar i Luddes ålder verkar älska det. Ett tips till dig Jenny......skaffa en film med Teletubbies och My lär sitta trollbunden en stund=) 4 färglada figurer med namnen: Tinkie Winkie, Dipsy, Lala och Poe. Dom kan inte prata rent utan pratar bebisspråk och kramas mest hela tiden. Lala är definitivt Luddes favorit=)
           

Oliver, Timmie o Joel har spenderat stora delar av dagen ute. Dom var ju tvugna att plocka ur alla flintastenar ur bilen och har sedan sorterat dom i olika högar! Kul har dom haft i alla fall! Varför köpa dyra pedagogiska leksaker när stenar duger???=)

Joel har som vanligt simning på söndagar och i dag var inget undantag. Joel o jag gav oss i väg och upptäckte att det inte var så många barn där i dag som annars. Det hade varit träningsläger dagen (och natten) innan så de flesta var nog slutkörda. De ordinarie simtränarna var heller inte där och inhoppare var två tjejer i 12-13-års åldern. Barnen i gruppen läste snabbt av läget och körde rejält med de stackars tjejerna. Men INTE min son.........SÄKERT! Jiggan sa en gång att Joel är som en kobra.......och det kan jag hålla med om! Man vet helt enkelt inte när han hugger!!!!

Nu sover mina små och i morgon startar en ny vecka. Vi får väl se vilka möjligheter och spännande upptäckter som gömmer sig i den veckan=) Med barn i huset är det aldrig tyst och heller aldrig tråkigt=)

SYSKONKÄRLEK=)
image207

Ha en fortsatt lugn söndag=)
Kram Maria

Allt och lite till - om i går o i dag!

FREDAG:
Jag hade STOOOOORA planer på att ta med mig Joel för att åka till Munkedal för att shoppa lite "behövliga" saker till barnen. Kollade kontot.......och föräldrapenningen hade INTE kommit in! Ringde dom och dom sa att "troligtvis tisdag eller onsdag nästa vecka". JIPPI=((

Hoppet var inte ute dock! Jiggan skulle få en utbetalning=)) Kollade kontot.....klockan gick! Kollade kontot igen......inget ännu! Joel ville i väg.......men INGA PENGAR!!!!! Vi sket i att åka, klockan blev helt enkelt för mycket! Jag på dåligt humör - Joel på ännu värre! Vad skulle vi göra? Jiggan mutade med ett bad för Joel o Ludvig och en skål med popcorn! Perfect tyckte Joel - jag fortfarande på dåligt humör!

    Joel o Ludvig i skummande bad=)


Sent på eftermiddagen kom dom då äntligen.....pengarna vi väntat på hela dagen.......lite för sent bara! Nu hade vi INGEN lust att sticka i väg! TRÅKIGT!!!! Jag fick städat i alla fall!!!

 En bild på hur det såg ut FÖRE!!!!

 Och efter=)

Barnen fick dock badat, Oliver och Timmie fick tränat fotboll och jag började återfå mitt glada humör igen! Jag HATAR att vara beroende av när pengar kommer in och önskar i bland att jag inte hade dom problemen! MEN....jag har i alla fall något som slår det mesta! Jag har min underbara familj och vad kan slå bamsekramar från mina underbara barn? Oavsett så är jag lycklig för att jag har MIN familj och MIN släkt=)) 

       2 trötta grabbar efter fotbollsträningen=)

Fredagsmys=)
image177
Timmie o Ludvig har gosat i hop sig i fotöljen! Helt underbart=) Det är syskonkärlek=)

LÖRDAG:
I dag skulle det hända! Neo skulle döpas och mina barn skulle äntligen få träffa Kevin o Robin igen (världens polare sedan High Chapparall förra sommaren)! Men först skulle bilen besiktigas!!!! Alltid lika trevligt! Jiggan o Timmie for till Lysekil medan jag sprang runt för att plocka fram kläder, se till att dom var strukna samt försökte organisera allt inför resan till dopet! Kaos var det en stund, men det fungerade ganska bra ändå!

Sen var vi äntligen på väg!!! Alla hade varit på toaletten och vi hade med allt! Perfekt=)

Utanför Trollhättan (någonstans i skogen) hamnade vi i Gärdhems kyrka! En jättecharmig kyrka o underbar präst!
     

En massa folk var där......och som vanligt en stor del av släkten på Jiggans sida. (Kanske inte konstigt när det var Jiggans lillebrors barn som skulle döpas=)

               

       
Bild 1: Bernt o Tiara (Sannys pappa)
Bild 2: Oliver, Tamman, svärmor o Krister
Bild 3: Jiggan (maffiaboss? hihihi)
Bild 4: Timmie
Bild 5: Oliver
Bild 6: Angelica
Bild 7: Nova, Micke o Melissa
Bild 8: Ida har hittat leksakerna

Dopet i kyrkan gick jättebra! 4 barn döptes samtidigt=) Prästen var som sagt helt underbar. Han sa till alla barn att dom INTE behövde sitta still i kyrkan.....utan kunde gå runt om dom ville, bara dom tog av sig skorna! En sån präst skulle finnas i ALLA kyrkor=)

           
Bild 1: Jag o Ludvig kollar in lamporna i taket=)
Bild 2: Oliver o Timmie
Bild 3: Jiggan visar hur man läser genom att visa i psalmboken=))))
Bild 4: Ludvig försöker att ta efter stilen.....fast i sin bok=)

Efter dopet var det dags att ta kort på Neo med olika personer som skulle hålla!
           
Bild 1: Micke o Neo
Bild 2: 4 generationer: Eva (Mamma), Bernt (son), Sanny (sonson) o Neo (sonsonson).
Bild 3: Marie-Lousie o Neo
Bild 4: Tamman o Neo

Sedan var det dags för mat o kaffe med efterföljande "mingel"=)
    

Lite blandade kort:
       
Bild 1: Ludde kör bil
Bild 2: Ett gäng barn i lekhörnan
Bild 3: Ludvig gosar med faster
Bild4: Sanny tar ett styrkande bloss efter kyrkan=)
Bild 5: Neo passar på att pusta ut efter all uppståndelse=)

Sedan var det dags att åka hem! In med alla barn i bilen (samt alla flintastenar dom lyckats samla i hop, bilen var lätt baktung=D). Vi sjöng stora delar av hemvägen, just för att underlätta resan för barnen. Kul hade vi i alla fall=)
         

Dagens mysbild på Ludvig med farmor:

image200

NU......ska jag gå och lägga mig!
Kram på er alla!!!
Maria

Gårdagens Solvik o dagens nytt!

För att börja med vad som hände i går! I går var alla barn lediga från skolan och jag bestämde mig för att det inte skulle bli en tråkig hemmadag för barnen som vanligt!!! Solviks camping hägrade.......inte så långt bort, men tillräckligt nära för att ha en chans att inte bli nertjatad om när vi skulle vara framme! Vädret var underbart och alla förutsättningar för en perfekt dag fanns! Det fanns bara ett hinder innan vi skulle åka. Det var att Ludvig skulle sova för att inte bli trött och grinig under tiden där! Tiden fram tills han vaknade var så lååååång ska ni veta! Jag hörde ungefär varannan minut frågan om när vi skulle åka! TILL SLUT VAR VI PÅ VÄG=) Jag, mina 4 barn och pickninckkorgen. Det kunde inte gå fel=)

Vi fick en helt underbar eftermiddag tillsammans med cirka 20 mammor till och tredubbelt så många barn! Det vimlade av folk.....vilket jag aldrig varit med om där!


Här syns tyvärr inte allt folk......men senare ramlade det dit ungefär dubblet så många som på bilden!

Barnen klättrade, gungade, hoppade, skuttade, rullade och åt! Dom hade SÅÅÅÅ roligt och turligt nog var det kompisar där som dom kände! Under hela eftermiddagen var det inte en enda sur min, inga uppskrapade knän eller händer och inga slagsmål=) Kan det bli mycket bättre???

               

               

               

Ludvig var inte still långa stunder precis!!! Han skulle göra ALLT som alla andra gjorde.....vilket han också gjorde. Detta medförde ju att jag också fick springa efter honom för att kolla så han inte hittade något olämpligt att stoppa i munnen, kom i vägen för nån gunga eller rent av klättra upp nånstans och ramla ner! Han hittade dock dagens höjdpunkt som han fastnade vid en stund!!! En hög med sten som han förflyttade en och en (hihihi) till en brunn! Där kastade han i stenen och hämtade sedn en ny=))

               

               

Enda lugna stunden han hade var när Linda kom med sina barn och hon mutade honom att sitta still med hennes mobil! En liten stunds vila blev det!!! Tack så mycket Linda......jag behövde det=))

           

Trötta barn var det på vägen hem och jag lovar.......en lika trött mamma!!! Men med mycket nöjda och glada barn och en lika nöjd mamma=)

DAGENS BILD: Oliver

image159



Dagen i dag då? Som vanligt stack dom stora grabbarna till skolan och jag o Ludde lämnade Joel på dagis! Sedan hem för att tvätta, röja och sånt däringa som man gör varje dag......fast aldrig hinner att man blir färdig med! Linda kom förbi på en kopp kaffe och likaså Nova med Andrea o Jonna. Mysigt och kul att prata en stund med vuxna i stället för bara med barnen=))))

Hämtade Joel på dagis och såg sen inte röken av honom förrän långt senare. Han föjlde med Nova hem och skulle leka med Andrea. Hem och somnade Ludvig ute i vagnen.......sen kom Oliver o Timmie. Tryckte i sig varsin macka och cyklade sedan till en kompis! Inte mycket jag har träffat mina tre stora gossar i dag......men det är skönt att dom är ute och leker när det är så fint väder=)))

När Ludde vaknat gick vi till Nova och fastnade där en stund=) Barnen åt glass och vi pratade=))))
Ännu en underbar dag=)

image160
Glassmaffian=)

Hoppas på en lika underbar dag i morgon, och i övermorgon och i överövermorgon och...........=))
Kram Maria

Förskoleklass, Tumlaren o utvecklingssamtal

I dag har det varit full fart hela dagen! Joel var på besök i förskoleklassen, Oliver o Timmie var på Tumlaren med skolan och jag försökte organisera dagen med lämning, hämtning, barnvakt under utvecklingssamtal och allt annat som rör sig!

Joel hade haft otroligt roligt på förskoleklassen och var så nöjd när jag hämtade honom! Skönt=) Han var däremot väldigt pirrig och spänd innan han skulle dit, vilket märktes på hans orolighet i kroppen! Han hoppade, skuttade och sprang innan och energin verkade bara outtömmlig!

Oliver och Timmie var på Tumlaren och båda två fick till slut bevisa för lärarna att dom klarade simma 25 meter, vilket är målet i årskurs 1. Skönt att båda klarade det och att dom i stället kan fokusera på övriga ämnen och sommarlovet som hägrar......med massor av simning!

Jag var på utvecklingssamtal i dag! Joel stod i fokus och själv vet jag ju vad han kan och inte kan......men det är alltid roligt att höra det från någon annan. Jag fick veta att han på dagis är en glad och framåt kille som älskar att sjunga och lätt snappar upp texter. Han kan verka okoncentrerad men när det väl kommer till kritan så har han fått med sig allt i alla fall! Han har ett oerhört ordförråd och förstår även orden han säger. I matten ligger han långt framme och fullgjorde kraven för förskoleklass redan i höstas (alltså ett år innan han ens börjat). Han hade däremot problem med att ta ett nej men kunde argumentera (både ofta och länge) för sin sak! Han är speciell vår lille Joel.......så smart så att det i bland kan bli jobbigt att veta hur man ska stimulera hans oerhörda kunskapstörst! Men ingen kan vara stoltare över honom än jag=)

När jag avslutat samtalet kastade jag mig i bilen för att möta upp farmor som tog hand om Ludvig. Tog vagnen och småsprang ner för att hämta Joel på förskoleklass. Jäkt och stress!!!

Eftermiddagen har vi spenderat ute i det underbara vädret! Oliver, Timmie o Joel fick i uppgift att passa Ludvig på utsidan medans jag skalade potatis och dom tog uppgiften på största allvar! Dom var hack i häl på honom hela tiden!!! SSSSÅÅÅÅÅÅÅÅ duktiga är mina grabbar=)

Oliver o Timmie försvann i väg till judon och Joel o Willy lekte ute. Då passade jag på att röja lite samt att få in en tvätt. Såna där "måsten" som bara är tvugna att bli gjorda, även fast det är fint väder.

I morgon bär det av till Solviks camping på eftermiddagen. Självklart i fall det blir fint väder......jag har ingen lust att stå med dyblöta sura ungar i spöregn!!!

Lite bilder blev det i dag med!

              
Bild 1: När grabbarna får i uppdrag att ta hand om Ludvig
Bild 2: Varje gång Jiggan kommer hem slänger Ludvig av sig kläderna för att duscha. I dag var inget undantag=) Det lär bli duschning varje dag eftersom Jiggan är i Lysekil o jobbar och kommer hem varje dag!
Bild 3: Så här oskyldig kan man se ut när man gjort något man inte får=)

Slutligen har jag en underbar bild på Ludvig när han kollar på Tv. Kolla in stilen!!!  =)))

image130

Ha det gott i värmen=)
Kramar Maria


Fotogalleri!

I detta inlägg kommer det en massa kort som blivit tagna i helgen.

              

               

               

       

Bild:
1: Neo o Joel gosar
2: Ludvig rustad för sol
3: Jiggan har somnat Ludde
4: Timmie o Ludvig busar i sandlådan
5: Joel
6: Full fart på Ludvig
7: Oliver
8: Jiggan o Ludvig
9: Ludvig fick syn på sopbilen och stod sedan kvar tills den åkt sin runda runt gatorna
10: Ludvig
11: Det finns bara ett ord: UNDERBART
12: Ett hav av gula blommor
13: Vi har gjort en almanacka för att kunna räkna ner hur långt det är kvar till High Chaparrall! Barnen har ritat=)
14: Joel balanserar på en fylld badboll som senare inte gick att blåsa upp! HÅL!!!
15: Oliver uppflugen i ett träd
16: Timmie o Ludvig
17: Oliver o Timmie sitter som kråkor i trädet och spanar
18: Ludvig.......aldrig stilla=)

That's all folks!
Ha det gott!!
Kram Maria

Hektisk helg!

Nu har jag varit frånvarande från bloggen under helgen och det har sina orsaker! Helgen har varit fulltecknad med kalas, fest mm. Kul har vi haft.....men ingen direkt avslappning! Även dom närmsta helgerna framöver är fulltecknade med bla. dop och konfirmation!!!

Lördagen var för barnens del fulltecknad med kompisar. Liam fyllde 6 år och Joel var på födelsedagskalas. Lördagsgodisinköp blev det också=)
jag och Jiggan fixade barnvakt och kunde för en gång skull gå ut tillsammans=)) Farmor fick äran och fick även två bonusbarn på köpet! Liam sov över och Neo passades också. Tufft för farmor......men det funkade jättebra=)

Jag och Jiggan var som sagt ute på kvällen! Vi började med mat på Delfinen för att sen gå till varsin förfest! Jiggan hos Daniel och jag hos Marie. Senare strålade festerna samman och de flesta åkte till Kanske. Tjejerna spenderade mestadels av tiden på dansgolvet medan killarna stod i baren (ovanligt!!!).

Skitkul hade jag och rullade hem med taxi vid stängning.

Söndagen började med tre besök på toaletten med huvudet däri=( Ingen magsjuka i alla fall!!! Jag får skylla mig själv! Ludvig stog bredvid mig och kommentarerna haglade: "Blääää", "Mamma ont", "Pola" (spola). Inte så kul!

Senare på söndagen hade Liam kalas för släkten......och som tur var så var jag inte den enda som varit ute dagen före. Det var dom flesta!!!

Dagen avslutades med uppstädning av huset (krafterna kom tillbaka!) och sedan slapp i soffan!

I DAG ÄR DET MÅNDAG! Och i dag börjar mitt nya hälsosamma liv! Mer motion och nyttigare mat står på schemat! Jag SKA gå ner några kilon innan sommaren! Målet är totalt 13 kilo men det är innan året är slut! Innan sommaren siktar jag på åtminstone 5 kilo! Vi får väl se hur det går!!! Men denna gången är jag superpeppad!

Inga bilder blev det taget av vare sig fester eller kalas men kort på barnen har det blivit! Jag lägger in dom senare med dagens "kortfångst" så blir det ett litet fotogalleri! Håll utkik efter det senare i kväll!

Ha en underbar och solig måndag!
Kram Maria 

Summa sumarum

Dagen i dag har varit knökfull av kompisar till barnen! Sammanlagt hade vi 7 barn runt knutarna! Liam har varit här sedan 9 i morse och sussar nu i Joels rum=) Dom är som ler och långhalm dom där två! Oliver och Timmie har spenderat dagen med två kompisar i från 2:an. Jättegoa killar=) Sedan har dom varit på Concordelias disco i Folkets hus! Dom var SÅÅÅÅ duktiga!!! Vi sa att dom skulle gå därifrån kl.20 och 20:15 var dom hemma=) Dom samlar pluspoäng mina stora grabbar=)

Jiggan, Ludvig och jag har hunnit med en del också. Tvättat har det blivit, Ludde och jag tog en promenad i det fina vädret och mat har det även blivit! På utsidan har vi också varit och grejat en stund.

Svärmor och Neo kom på kaffe i morse. Vi har även ätit gott nu på kvällen tillsammans med svärmor, Sanny, Ida o Neo! I dag blev det en favorit (min i alla fall), tacoröra och guacomole.......MUUUUMSSSSS!

Lite kort har det även blivit=)

               

           

Bild 1: Ludvig o Neo delar vagn
Bild 2: Joel o Liam leker uppe i berget
Bild 3: En sovande Neo
Bild 4: Ludde efter vår promenad
Bild 5: Tacoröra, guacomole o torillachips
Bild 6: Svärmor o Ida hugger in
Bild 7: Jiggan FÖRSÖKER att spänna blicken i mig.....hahaha
Bild 8: Sanny vill inte vara med på kort
Bild 9: En klarvaken Neo, som egentligen skulle sovit för längesen=)

Sen har jag en bild kvar! En bild på två grabbar som äter kvällsmat inne vid tvn efter discot. Dom var SSSSÅÅÅÅÅÅ trötta.......ZZZZzzzzzz!!

image97

I morgon är det lördag=) Underbart! Utgång.......så kul!!!!
See ya tomorrow=)
Love Maria

Resa beställd=)

Nu tror ni nog säkert att vi har beställt en resa till varma sköna Thailand eller ännu bättre........Bali! Man kan ju önska, men så är INTE fallet! I dag har vi beställt resa till DANMARK med båt ToR inklusive hotell och hotellfrukost!!! HOTELLFRUKOST!!!! Kan det bli bättre?? Dom danska frukostarna går inte av för hackor och jag ser fram emot det (och självklart resan i sig)!

Det mest spektakulära i hela historien är att resan är bokad för 2 VUXNA PERSONER=) Inga barn med andra ord=) Det ska bli skönt........men ändå lite ångestbildande över att lämna barnen i 1,5 dygn! Jag vet att dom har det bra tillsammans med farmor........men jag är lite fjomsig av mig när det kommer till barnen! Måste ha koll!!!!

Vi åker morgonen den 23/5 och är tillbaka på kvällen den 24/5! Underbart!!! Äta god mat, dricka danska pilsner och inte fatta ett dugg av vad folk säger runt omkring! Kan det bli bättre?

Återkommer senare=)
Kram Maria

VOLYYYM=)

När jag var på fest hos Jenny sist så utförde Jenny och Kristin underverk med mitt hår! Det tuperades och sprayades tills det var perfekt!!! Jag har övat och övat och övat......hela kvällen..... med det här att tupera och tror att jag fått kläm på det! Jag VILL ju att håret ser bra ut på lördag när det blir utgång=) Och jag tror att jag hittat frisyren till dess! DÖM SJÄLVA!!!

                                                                                scrolla neråt


                                                                                        =


                                                                                        =


                                                                                        =


                                                                                        =


                                                                                        =


                                                                                        =


                                                                                        =


                                                                                        =


                                                                                        =


                                                                                        =


                                                                                        =


image87
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!! Trollet Trulle kan gå och lägga sig=))
Marie..........är det tillräckligt med volym eller??? Hehehehe!

Kram Maria


I blåsväder!

Blåsigt har det varit i dag....men ändå skönt att komma ut i solen! Solen som jag längtat efter hela vintern. Nu lär jag inte spendera mycket tid inomhus när solen är uppe=)

I dag kom Jiggan hem och det är skönt att få någon att dela hushållsarbete, barn och tid med! Skönt skönt skönt=) Jag har lyckats att rensa bort alla grästuvor runt sandlådan också.....så nu börjar trädgården att arta sig=) Men det är lååååångt kvar tills det är som jag vill ha den!!!

Barnen har som vanligt varit ute och lekt.....jag hade ärligt talat inte gått med på att dom suttit inne när solen lyser!

I morgon kommer barnens kusin Liam hit under dagen när hans mamma o lillasyster har lite ärenden att uträtta! Roligt för Joel att ha någon här att leka med=) Men han och Liam leker nästintill varje dag i alla fall! Det kan ju inte bli bättre än att ha en kusin som är jämngammal! Eller kusin ska man väl inte kalla det......dom är som bröder=) Både positivt och negativt!!!

En del bilder har jag också hunnit med att ta! Kul med foton på både folk och fä!

           

           
Bild 1: Blommor som Oliver o Timmie plockat till mig på väg hem från skolan. Underbart!!!
Bild 2: Ludvig kör med traktorn i sandlådan.
Bild 3: Ludvig kombinerar sina två favoriter! Vatten och fordon (lastbilar är det allra bästa, men traktorn går även under "la-bil").
Bild 4: Mitt nyrensade jordgubbsland=)
Bild 5: Jiggan har precis kommit hem=)
Bild 6: Cykelhuliganerna Oliver o Timmie.
Bild 7: Joel visar upp sin "knallpulversten". Jiggan o Ludde i bakgrunden.

När jag stod och lagade mat så fick jag syn på krukan med gul lök......och den hade också fått vårkänslor=) Det stack upp en massa skott överallt!!! Undrar i fall man kan plantera dom??? Någon som vet?

image86

Roligt ser det ut i alla fall=)

Ha det gott alle man! Kram Maria

Snaaart hemma!

Nu är snart min familj komplett igen inför helgen! Oliver kommer snart från skolan, Joel är hämtad och i kväll kommer Jiggan hem! Kan torsdagar bli mer perfekta? Oliver och Timmie har skola i morgon också men bara till 11:30! Lyxigt att ha helg tre dagar i stället för två=))

I'll be back later=)
Kram Maria

Icke sa nicke.....

.....det blev ingen storstädning i dag heller!!! I stället gick vi ut och tog vara på det fina vädret=) Underbart med sol och värme<3 Men jag fick i alla fall vikt tvätten och dammsugit av! Inte illa det!

I dag har barnen (likt de senaste dagarna) varit ute och lekt. Trötta var dom när dom väl kom in. Dom slocknade som grisar (nästan) allihop!!! Jag och Ludvig har tagit hand om trädgården för att förhoppningsvis få en chans att få lite fint inför sommaren:) Jordgubbslandet är rensat och väntar just nu bara på att svälla över med stora väldoftande och smakrika jordgubbar! Mina händer däremot är fnasiga, torra och brunaktiga i färgen efter att ha rotat runt i jorden hela eftermiddagen! TRÄDGÅRDSHANDSKAR SKA INSKAFFAS SNARAST!

Det roliga var att Oliver faktiskt såg att det var rensat och kommenterade genom att säga:
"Vad fint du har gjort i jordgubbslandet mamma." Helt underbart att mina barn uppskattar det jag gör (i bland i alla fall)!

Vad annars? Inte mycket händer i denna del av Hunnebo faktiskt....förutom att mina barn gör gatorna osäkra med sina cyklar=)

En liten speciell hälsning till min mamma:
Mamma, jag älskar dig för att.....
....du är du
....du är stark
....du lärt mig så mycket
....du inte ger upp
....du kan se mig för den jag är
....du älskar mig oavsett vad jag gör
....du inger respekt
....du alltid funnits där
....du vågar säga i från
....du ställer upp i vått och torrt
....du kämpar
....du läser mig som en bok
....du känner mig bäst av alla
....du är MIN mamma
....du bryr dig
Några få ord för hur jag känner för dig! Det finns inte ord för hur mycket jag älskar dig och hur jag önskade att jag kunde lätta lite av den börda du bär just nu! Jag hoppas att du förstår att jag vill dig allt gott och att jag är oerhört stolt över att vara din dotter. Dotter till dig, den bästa mamma jag har!!!

Vem vet vem som får nästa "kärleksförklaring"! Watch out....it might be YOU!

Sussa sött!
Kram Maria

Huset vänds upp och ner pga städning

NUUUU är det dags att röja här hemma!!! Vi har varit ute nästintill hela dagarna denna veckan....men nu hopar sig tvättberget (rent i alla fall), gruset knastrar under fötterna och leksaker ligger överallt!!! En röjning är alltså det enda att göra nu!!! Inte kul.....men nödvändigt!

Linda var här på kaffe i dag=) Inte ofta som hon "ramlar" förbi här....men kul när hon tittar förbi!

Som sagt.......huset väntar på en uppryckning!

Ciao=)

Kunde inte motstå!!!

Jag var uppe och kollade till barnen precis och kunde inte motstå frestelsen att ta kort på dom!
Mina underbara pojkar som betyder allt för mig=)

              

Godingar är dom......puss på er!
Kram Maria


Nu har jag bölat som en bebis!!!

Åhhhh! Depserate Housewifes efterlängtade säsongspremiär var i tv-rutan i dag.....och oj vad jag har bölat!!!
Jag bölade när bebisen kom och Brees dotter inte riktigt ville lämna över honom! Jag bölade när Lynette fick reda på att hon äntligen var frisk. Och jag bölade när djuret i Lynettes trädgård hittades död. (Troligtvis symboliserade djuret hennes sjukdom......och nu fanns den inte mer). MEN....jag är SÅ glad att programmet är tillbaka=)

I dag har som vanligt varit en hektisk dag! Men jag gillar när det händer saker och ting runt mig i stället för att jag ska sitta och rulla tummarna i något hörn! Eftersom det varit ytterligare en dag full med solsken och värme har vi passat på att vara ute! Oliver och Timmie har sålt majblommor och knackat dörr lite överallt! Första riktiga "jobbet" och dom är SÅÅÅÅ stolta att kunna tjäna pengar på att sälja majblommor (Ööööööh! 20kr per skalle.....men det är alltid något).

Vi tog en liten promenad och hamnade på gården hos Nova mfl. bara ett stenkast hemifrån! Mysigt med alla barn springandes runt fötterna=)) Och mysigt att se Nova! En underbar vän och svägerska....som jag tyvärr umgås alldeles för lite med! Ändå bor vi (än så länge....men inte SÅ länge till) SÅ nära varandra!
Här kommer en liten mix av dagens händelser=)

               

               

En del av en underbar släkt som jag är delaktig i :-))

Oliver o Timmie hade judoträning i dag så som vanligt blev det SEEEEN läggning! Jag var inte nere förrän 21:00! Men....huvudsaken är att de tränar och har roligt=)

Här kommer ett kort på Nova som hon inte trodde jag hann att ta.......men....... I GOT YOU=)))

image74

Det var allt för mig!
Kram Maria

Statistik

WOW!!! I går sprängde jag alla tidigare gränser på hur många som besökte bloggen=)
62 sidvisningar och 22 unika besökare!!! INTE ILLA FÖR LILLA MIG=) Glad blir jag att folk tittar in!

Nu har jag varit hos doktorn med Oliver! Han har en stortånagel som ser lite skum ut. Dom kunde inte svara på vad det var....utan skrapade och klippte en bit av nageln för att skicka till labbet! Oliver såg mycket frågande ut när han pratade med doktorn!!!

Doktorn: Så ska vi skicka det här till labbet för att se om det växer.
Oliver: Växer??? Om det inte växer då?
Doktorn: Då är det inte nagelsvamp. Då får vi se om vi kan göra något annat.
Oliver: Vadå VÄXER???
Doktorn: Vi stoppar ner skrapet och biten i en vätska och odlar det och om det växer är det nagelsvamp.
Oliver: Kan det växa på min tå?
Doktorn: Nej, bara om man har vätskan på.
Oliver: Om jag tar vätskan på tån då?
Doktorn: Nej, vätskan finns bara på labbet!

Jag fick berätta för Oliver i bilen tillbaka att det handlade om bakterier och att man gör så här för att se vilka sorts bakterier det var! Inte helt lätt för en 7-åring att fatta=)

Det var allt för nu!
Kram Maria


Rymningsförsök, gråsuggor o spritt i benen!

I dag har det hänt maaassoooooor!!! Vi var ute hela eftermiddagen och härjade i trädgården. Barnen lekte och jag försökte rensa rabatter!!! Det är inte lätt med tanke på att Ludvig är i värsta upptäckaråldern och därför vill vara där han kan upptäcka mest......alltså där det händer saker! Mycket spring efter honom med andra ord! Han försökte sig på att rymma i dag=) Vi gick på vägen nedanför huset när han snabbt såg sin chans att dra i väg.......rätt in i grannens trädgård. Att dom små benen kan gå så fort!!!!

image54
Här har han inställt siktet på huset till höger=)

När jag väl hade en chans att rensa lite i rabatterna så kom en liten överraskning:-( Varje ogrästuva jag drog upp var totalt full med gråsuggor (eller monkelus som de kallas här). Små otrevliga djur med massor av ben.....brrrrr! Försökte mig på att fota dom små fulingarna....men det lyckades bara "så där"! Lite suddigt blev det!!!

image60

Barnen har som sagt varit ute och lekt.....både hemma och nedför gatan! Roligt har dom haft i alla fall!

                                  

Vi har ju barnens kära koja, som är under ombyggnad för tillfället! Taket är halvt raserat, insidan ser ungefär likadan ut.....fast väggar har den!!! Barnen bara älskar att planera, spika och demolera! Trädet som kojan stöds mot har också fått sin BESKÄRDA del!!! I höstas ansåg dom att grenarna stack ut för mycket......och sågade ner mestadels av trädet! Kids!!!!!! Nu är i alla fall kojan målad.....med kritor som används på asfalt=)) Helt underbart! Vilken fantasi!!! Vuxna kanske anser att kojan behöver rivas och är en missprydnad för grannskapet. Men jag anser att barnen får utlopp för fantasin, kreativiteten och skaparglädjen! Kan det bli mer pedagogiskt?

image63

That's all for now.....over and out!
"Maria left the building"

   

Rosa rum till en kille???

Vi har planerat att inom den närmsta framtid måla om de stora grabbarnas rum. Vi har diskuterat färger (även tillsammans med Oliver o Timmie) och JAG har kommit fram till att grått som bas skulle passa fint! Killarna är överrens men vill ha andra färger också! Vi kom fram till att det vore bra! Grått går ju att matcha med (NÄSTAN) vad som helst! Oliver är inne på blått på sin sida av rummet och Timmie på ROSA!!! Vad gör man? Jag är precis färdig lärare och vi har läst kilometervis med litteratur om genus och att man inte ska särskilja på killar och tjejer! MEN ÄNDÅ!! Det kanske funkar på dagis......men inte hemma! Hur har vi då löst detta???

Timmie och jag har kommit överrens om att det blir några svarta ränder i det gråa och sedan göra schabloner med rosa döskallar i! Perfekt!!! Tröttnar han så kan vi ju alltid måla över med svart=)) Strålande!!! OCH Timmie fick som han ville:-=

Kram Maria

Lilla Engla!

Hörde i går på nyheterna att 42-åringen som varit misstänkt för bortförande av Engla, nu erkänt att han mördat henne! Hur kan en vuxen människa ta sig friheten att bestämma när någons liv ska ta slut??? Det är absurt! Jag saknar ord för hur jag känner för den här mannen som utfört detta vansinnesbrott!!! HAT är inte starkt nog!

Och stackars lilla Engla!!! Och stackars Englas familj, vänner, grannar och alla som visste vem hon var! Jag kan inte i min vildaste fantasi föreställa mig hur Englas familj känner sig nu, hur dom mår och vad dom tänker. Däremot kan jag tänka mig att det är ett rent H*****E att mista ett barn. Att bli fråntagen rätten att krama, ta hand om och se barnet växa upp.......för att någon annan tar sig rätt att avsluta barnets liv! VAD ÄR DET FÖR VÄRLD VI LEVER I?

I en situation som denna kan jag tänka mig att alla spärrar brister, att förnuftet trubbas av och att världen runt omkring rasar! Smälter i hop till en obetydlig klump! För ett barn betyder ju ALLT för sina föräldrar!

Hoppas nu att 42-åringen får ett LÅÅÅÅÅÅNGT straff och helst inte kommer ut innan han dör! Han ska liksom Engla få bli berövad sin frihet! Förhoppningsvis finns det medfångar där han avtjänar straffet som INTE ser så milt på det han gjort och kan på sina sätt göra livet surt för honom! Det förtjänar han!!!!!

Jag sänder en tanke till Engla och hennes familj i den svåra stund de har nu......och för en lång tid framöver. Det sägs att tiden läker alla sår......men i situationer som denna undrar jag om det verkligen kan stämma!!!

Kramar Maria

Nöjd:-)

I dag är jag nöjd med min söndag!!! Vi har gjort så mycket hemma och det känns så underbart inför den stundande veckan. Kommer ni i håg skänken till köket som jag skruvade på för ett tag sedan? Den är nu helt komplett=) När Ludvig sov middag och resten av barnaskaran var hos kompisar, passade jag på att i lugn och ro skruva i hop överdelen! Den blev jättefin.....förutom att saker till vitrindelen inte kommit fit än! Kolla själv!!!

image53

Jag måste säga själv att jag faktiskt tycker det är roligt att skruva och pilla i hop möbler......även om jag kan få ett och annat utbrott under tiden. Jag har ju faktiskt gjort det själv=) Men jag måste medge att jag i bland funderar på hur dom som ritar beskrivningen tänker! Det är inte alltid lätt att följa......utan gissningslekar förekommer under arbetet!

När Jiggan var på infoträff på judon med dom tre stora barnen, passade jag och Ludvig på att dammsuga och skura golven! Underbar känsla när det luktar rent av såpa och alla "spillfläckar" försvinner. (Det blir ju några med 4 barn).

Nu sover barnen gott och jag har lyckats handla inför veckan. Nu hägrar sig lugnet över oss och Jiggan har redan intagit vågrätt läge i soffan. Jag tror att jag ska följa hans exempel och slappa nu när stora delar av huset är rent och fint=)

Kram på er alla!
Maria

I'm back:-)

Nu har jag inte lagt in något vettigt på två dagar och känner att det är dags!!!
I går var en hektisk dag (som alla fredagar) med skola, två tandläkarbesök, fotboll och kompisar! Varje fredag likadant (förutom tandläkaren)!

Att sätta en 1,5-åring i tandläkarstolen är INTE det lättaste! Ludvig fick i det närmaste panik så fort vi kom in i rummet. Inte så kul!!! Men tandläkaren fick räkna tänderna medans han skrek:-( 18 små bissar har han nu:-) Andra tandläkarbesöket gick däremot bättre då det var Timmie som skulle upp i stolen. Inga hål.....men det kan bli fråga om tandställning i framtiden pga överbett! That's life......inget värre i alla fall!

I dag har barnen för en gång skull varit hemma (nästan). Joel var på kalas i några timmar annars har HELA familjen bara umgåtts och myst:-) För ovanlighetens skull!!! Joel var så fin i sina kalaskläder ska ni veta!

image47

Barnen fick bestämma vad vi skulle äta i dag och vanligtvis brukar det bli tacos eller något i stil med pasta! Men i dag var det kamben på menyn! Det gick otaliga rader av revben innan dom fått nog! Nu lär dom väl dricka vatten hela natten efter detta!!! Jag fick några kort då dom likt kannibaler hugger in!

                            

Sedan hade jag lovat Joel att göra kladdkaka.......så fler onyttigheter blev det! En trevlig överraskning var när vi för första gången handlade i den nya godis o videoaffären! Stooooor variation på godiset och billiga hyrfilmer! Stammisar lär vi nog vara framöver......men bara på lördagar:-)

Ludvig hade INTE lätt för att somna när det var dags att lägga sig! Vanligtvis somnar han vid 19-19:30. Men i dag somande han först vid tiotiden! Hoppas hoppas hoppas att han får sova länge i morgon! Och middagsluren i morgon lär inte vara längre än en o en halv timme!!!

image51
Så här aktiv kan man vara på kvällskvisten!

Nu ska jag lägga mig så att jag orkar upp med mina små juveler i morgon! Men först en otroligt fin bild på Joel!

image52

Ha det skönt!
Kramar Maria

Mer blogg i morgon!

I dag har jag ingen lust alls att lägga in något i bloggen......men ville bara förklara varför!
Dagen i dag har varit bra förutom på eftermiddagen/kvällen då humöret sjönk ner i skorna:-(
Därtill låg jag sen i soffan när ungarna somnat, invirad i en filt och frös som en nakenhund på Sibirien! Vet inte vart det leder.....men jag vill INTE bli sjuk nu!!!

Marie......med tillhörande tjejer.....tack för att du ringde och bjöd med mig till Delfinen! Jag hoppas att ni har kul och att ni tar en cider för mig med:-) Tyvärr hade jag sänkt stämningen katastrofalt i fall jag varit med i dag.....men nästa gång är jag på.......vad det än leder till:-)

Nu ska jag kura in mig i soffan igen.......ha det gott!
Kram Maria

G=Godkänt och mjölkslurp

I dag har varit som de flesta andra dagar, inget spektakulärt har hänt! JO FÖRRESTEN!!! Canal digital har äntligen lokaliserat vad felet var med dekodern. Dom har inte berättat det för mig....men kanalerna funkar nu i alla fall:)) Skönt att slippa tänka på alla program man missar på tvn. Marie var ju så snäll att hon uppdaterade mig med att Grey's faktiskt inte sändes i går.....och tur var väl det! Annars hade jag sprungit runt här och varit helt rosenrasande!

I dag fick jag mitt slutbetyg på C-uppsatsen. Det finns två betyg att få......G eller VG. Tyvärr blev det inte VG denna gången men det gör mig inte ett dugg! Huvudsaken är att jag fick ett G....det var det jag siktade på! Nu ska jag bara skicka efter lärarexamensdiplomet och rama in det så att jag kan hänga det i hallen. Kanske Jenny tittar in och får syn på det och förknippar mig med någon kvacksalvare:-))

När jag hämtat Joel i dag så promenerade vi som vanligt hem......han fullt sysselsatt med att äta russin o banan.....och jag med att försöka få honom att GÅ! Han kan verkligen konsten att titta på varje liten sten och pappersbit utmed trottoaren! Och det finns ju ABSOLUT INTE något skräp från Hee ner till oss! Han frågade i dag varför alla slänger massa skräp i naturen.....och vi var rörande överrens om att det var idiotiskt! Ludvig sov som vanligt i vagnen:))

image41
Ludvig kan INTE ligga ner o somna utan måste sitta upp tills han somnat ordentligt:-)

image42
Joel tankar energi på vägen hem!!!

Väl hemma och alla barn kommit hem invaderades huset av barn igen! Som tur var kunde de vara ute i dag:-) Kanonväder samt att barnen fick rört sig ordentligt. Dom somnar så gott på kvällen när dom varit ute på dagen:))

Jiggan kom hem i dag:-) Alltid positivt när han kommer hem. Han o Ludvig har en rutin..... så fort han kommer innanför dörren kastar Ludde av sig kläderna och ska duscha med pappa! I dag var inget undantag....även fast han duscha med mig i morse:-)) Sedan kom svärmor på "ett kopp kaffe" (som Joel säger).

Vid middagen lyckades Ludde hälla ut mjölk på bordet och Jiggan fick då en idé om hur man kan torka upp!

OBS! BILDERNA HÄR UNDER ÄR INTE FÖR KÄNSLIGA TITTARE!!!


image43
Man börjar med att plocka upp ett barn i vinkel vågrätt mot bordet.........

image44
.....och låter barnet sörpla i sig mjölken. Är det inte tillräckligt med ETT barn........

image45
.......så lägg dit ett barn till..........

image46
.....eller varför inte TVÅ:-)))

Ha det gott allesammans:-) Kramar Maria

Kläder!!!

Nu har jag rensat ur alla kläder som var samlade på hög i Joels garderob. Kläder som han växt ur!!! Usch så fort det går! MEN....en positiv sak är att kläderna nu passar min brorson, som är 1,5 år yngre. När han sen växt ur dom är det lagom att få tillbaka dom till Ludvig:-) Alltid bra! Och jag vet att min bror med sambo ANVÄNDER kläderna också. I stället för att lämna bort alltihop och dom bara ligger och skrotar i garderoben.

Fyndet bland kläderna i dag var storlek 110/116 och jag lyckades fylla 3 påsar till bredden:-) Inte nog med att det är kläder från Joel utan även från Oliver o Timmie! I bland känns det som om huset svämmar över av alla kläder!

Ikväll har jag två alternativ när barnen somnat:
1. Läsa en bra bok
2. Skruva i hop överdelen till skänken

Detta för att våran dekoder till canal digital strejkar!!! Dom på canal digital visste inte vad det var men kunde skicka ut en signal.....vilket INTE funkade! Nu vet jag inte vad dom ska hitta på!!! Och jag komer att MISSA Grey's anatomi i kväll........snyft:-(

Ludvig pratar mer och mer för varje dag:-) Nu sätter han i hop två-tre ord i en mening!!! I dag tex. sa han "Olli dum" alltså översatt Oliver dum! Det blev totalt asgarv från både mig och barnen:))

Nu ska jag ägna mig lite åt barnen!!! Det gör man inte för ofta då det alltid är någon kompis här eller dom är hemma hos någon! Joel är för tillfället hos Willy men annars är resten hemma:-)

Kram Maria

Hjälpsamma barn:-)

I dag måste jag säga att jag blev riktigt stolt över att vara mamma till mina 4 gossar:-)
Det hela började med att vi passade grannen upp för backens pojk, Willy. En goding på snart 6 år! Alla var ute och lekte så kom plötsligt Oliver, Timmie o Joel in......utan Willy! Jag frågade var han var och de förklarade att han ramlat från en vagn och rusat gråtandes hem och låst in sig! Jag frågade vad som hänt och det kom fram att det var ju grabbarnas fel. Jag skickade upp dom för att hämta Willy och lyckligtvis var han på väg till oss......storgråtandes:-( Oliver o Timmie pratade och tröstade och fick han till slut innanför vår dörr med varsin arm om axlarna på Willy:-) (Sååååå sött!!!)

Jag plåstrade om Willys knä och hand och genast slutade tårarna att flöda:-) Tänk vad ett litet plåster kan göra!!!

Vad jag vill komma fram till är att jag kände mig som en riktigt lyckad mamma för stunden. Mitt tjat om att de ska ta hand om varandra och kompisarna har verkligen fastnat! Då blir man STOLT över sina underbara ungar:-)

Kram Maria

Stressig eftermiddag o kväll!

Nu var jag tillbaka i dom gamla rullorna! Jag ligger inte längre steget före utan snarare steget efter:-( Hur kunde det hända? Jag som hade sånt flyt tidigare i dag!!!



När alla barn kommit hem från dagis och skola översvämmades plötsligt huset av ungar! Till slut bestämde dom sig för att gå ut (efter mycket tjat) och lugnet hägrade sig för stunden! Eftersom Ludvig har en benägenhet att rymma om inte dörren är låst, fick jag hela tiden springa och låsa upp och låsa. Ungar kan helt enkelt inte vara ute mer än si så där 5 minuter innan det är dags att säga något, dricka vatten eller gå på toaletten!



Middagen skulle göras innan Oliver o Timmies judoträning! Potatisen var sedan tidigare redan skalad så det var BARA att sätta på den och steka fiskpinnarna!!! Just det!!! Bara!!!!!!! Jag och Ludvig gick upp på övervåningen och fixade lite och GLÖMDE TIDEN! Halv 5 sprang jag ner och kastade på potatisen (tur att den var skalad och att det skulle bli mos) stekte fiskpinnar för brinnande livet och försökte samtidigt att räkna ut hur många barn det var till middag!



En unge skulle hämtas vid 5, en kunde gå hem.....alltså bara mina 4 kvar:-) Trodde jag ja! Det slutade med att 6 barn satt vid middagsbordet och slukade i sig ALL mat! Sen slängde sig Oliver o Timmie i väg för att hinna till träningen! Stressigt.....men vi hann!!!



Sedan hände något ovanligt....men mycket frustrerande! Jag la Ludde för att sova vid 7-tiden och han somnade som en stock! 20 min senare kom Oliver o Timmie från träningen och skulle in i duschen innan läggdags! Vad händer??? Jo Ludde står helt plötsligt uppe vid grinden och ropar på mig! Det händer inte FÖR ofta att han vaknar när han väl somnat....men i dag var väl ett undantag. Bara för att allt annat strulat och varit stressigt tidigare på kvällen!!! Slutligen somnade han.........strax före 9:-( Hoppas ingen väcker honom vid 5 i morgon, då blir han grinig resten av dagen!

Lite bilder får vi inte glömma:-))

                                                                
Ludde somnade               Kan man åka så är                 Ludde undersöker Maries         Ludde fick tag i tomatost
på väg för att                       ju det toppen:-)                                       näsa                                o det tyckte han om:))
hämta brorsan

          
Mellanmålet serverades ute med en macka i
näven! Middagen kom jag inte undan med
så lätt inte!!!

image40
Joel har fått ärva en judodräkt från sin yngste farbror även fast han inte tränar judo förrän till
hösten! Men jag kan lova att han vill, vill, vill!!! Den har åkt på flera gånger dom senaste dagarna:-)

That's all for me:)) Kram Maria

Steget före

På veckorna är min man borta på jobb och jag har då 4 underbara barn hemma själv=)
Oftast känns det som jag ligger steget efter i det mesta....men oftast fungerar allt ändå. Men i dag.......jag ligger steget före:-))

Hela dagen har jag haft ett perfekt flyt och nu har jag till och med diskat undan kastrullerna efter lunch (Marie hjälpte mig med tallrikar, glas o bestick)! Potatisen är färdigskalad inför middagen som helst ska inträffa innan Oliver o Timmie ska på judoträning!!! Och det mesta ligger för en gång skull steget före=))

Det måste vara den välbehövda mammaledigheten som ÄNTLIGEN gör sig gällande! Jag har så mycket energi till massa saker jag förut inte tyckte var roligt men som nu ter sig lätt som en dans! Kanske har det fina vädret med ett finger i spelet också! Vem vet? Men jag vet att livet leker för tillfället! Visst är det underbart?

Kramar en glad mamma=))

Regn - snö - sol

I dag kan man inte säga annat än att det varit blandat väder. Hela förmiddagen regnade det för att sedan börja snöa!!! Jag kopplade i hop formen på flingorna till två saker: fågelfjädrar o måsskit. För så STORA var flingorna! Turligt nog la sig ingen snö på backen! På eftermiddagen lyste vårsolen:-) I dag började alltså dagen med höst för att sedan fortsätta med vinter och sedan avslutas med vår:-) Blir det sommar i morgon tro!!!

Det var inte lätt att "fånga" en fyende snöflinga med kameran:)))

image31

Joel o Ludde lunchade i hop i dag efter att Joel hämtats från dagis. Soppa stog på menyn och Joel var överlycklig! När alla grönsaker i tallriken var slut sörplade Joel ur buljongen och copycaten #1 (Ludde) var med på noterna! Påminde lite om Emil i Lönneberga.....tur att vi inte har en soppskål!! Då hade det troligtvis blivit en tur till doktorn i Kungshamn:-)

image30

Efter lunch tog jag tag i mig själv och röjde järnet! Det blev fint o städat på de flesta ställen:)) Känns jätteskönt!
MARIE....nästa bild är till dig! Kolla in bordet! Man kan se det.....och all ren tvätt ligger där den ska......alltså i GARDEROBERNA! Inte illa va??? Hahahaha! Och jag har verkligen slitit som ett djur!

image32

Avslutningsvis vill jag lägga in en riktigt charmig bild av Ludvig! Ha det gott alla där ute....kram Maria

image33 

Fylld söndag

Söndagar i vår familj är ingen "vilodag" och kommer troligtvis aldrig att vara heller. Oliver o Timmie började söndagen med att tjata om vilken kompis dom skulle vara med under dagen.

Min underbara mamma dök in på en kopp kaffe och lite bus med ungarna. Vi fick dock pratat lite med varandra under en strid ström av frågor o kommentarer av barnen.

Joel hade sovit över hos sin jämnårige kusin o behövde hämtas.

Middag skulle planeras o inhandlas.

När Joel var hämtad, middagen handlad o uppäten o Oliver o Timmie cyklat i väg till kompisar byttes gårdagens ombytta roller tillbaka till den vanliga normen. Jiggan städade garaget o jag plockade o dammsög här hemma.

Färdig......och resten av dagen ligger framför fötterna.......INTE! Nu skulle det packas inför Joels simning vid 5-tiden. Under packning hittade jag de tre kvarvarande killarna i spelrummet framför playstationet! Undras just vem som var mest engagerad av spelet! Jiggan, Joel eller Ludvig (som inte spelade utan som satt med en "lös" spelkontroll)? Gissa själv!!!

Simningen gick superbra i dag. Joel simmar inte själv än men använder sig av armpuffar. Han fick jättemycket beröm av simmfröknarna att han hade tekninken för att snart börja simma utan puffar! Som mamma växte jag flera centimeter där vid bassängkanten. JÄTTESTOLT:))

Hemma igen hade vi besök av Anna-Carin o Macke. Kul då vi inte träffar dom för ofta!

Slutligen dånade alla pojkar i säng o lugnet råder nu för tillfället. I morgon hägrar skola, dagis, läxor o barnens kompisar! Jiggan åker tidigt i morgon bitti och kommer sedan inte hem förrän på torsdag kväll. Som vanligt!!! En hektisk vecka har vi alla framför oss!!!

image27
Jiggan Ludvig o Joel djupt inne i "Tekken 5"

image28
En bild av Joel på simträning med SS Tumlarna

Kram på er alla! Maria

Stooor pojk

I natt (och natten före det) har Ludvig sovit i sin juniorsäng:-) Han har inte längre sin spjälsäng vilket är både positivt o negativt!!! Det positiva är att han kan gå ur på morgonen när han vill och har även lite mer plats att röra sig på i sängen. Det negativa är att han kan gå ur sängen när han vill på morgonen. Det gör han gärna när han slagit upp sina små blå! Det värsta är att han går raka vägen in till Oliver o Timmie och väcker dom. Gärna klockan 5!!! Inte så kul för dom precis!

MEN......han har blivit STOOOOR min lille pojke! Hela ett och ett halvt varv runt solen har han hunnit med:)

Ha en underbar dag alla där ute! Kram Maria

Ombytta roller!!!

I dag har jag och min gubbe bytt roller här hemma:-) Han stod för middagslagandet och jag stod för att bygga i hop en skänk till köket. Bygget av skänken påbörjades för ett par veckor sedan....men efter att ha skruvat i skruvar i de första delarna upptäcktes det att det fattades en del. Den absolut mest betydande delen i hela
skänken.....mittendelen som håller i hop det mesta!! Men nu har vi fått delen och jag kan fortsätta:-)
Plättlätt tänkte jag och vips......20 minuter senare var den färdig! ABSOLUT INTE!!!!!

De förborrade hålen stämde inte och jag fick slutligen göra egna hål för att det skulle stämma. Efter en hel dag innehållandes många svordomar (med paus för middag och lördagsgodisköp med barnen) kunde jag konstatera att jag var färdig:-) Eller ja, delvis....överdelen är fortfarande omonterad! Men det tar jag en annan dag....kanske! Hade Jiggan gjort den hade vi troligtvis fått beställa en del nya delar och haft flera hiskeliga

Barnen har lekt med kompisar så hela huset har som vanligt varit översvämmat med barn hela dagen. Precis som om det inte räcker med 4 egna barn! Så måste det vara det dubbla i bland!!! Mat, tjat o gnat! KRÄVANDE!

Nu ska jag snart korka upp en vinare och sätta mig i soffan tillsammans med gubben!

Ha det gott och ta hand om er:-)
Kram Maria

        
Gamla skänken           Delar till nya skänken  Skruvar o annat

image26
Ludvig poserar framför det färdiga objektet

Rakt in i en annan värld

I eftermiddag har familjen fikat på Tyfta tillsammans med släkt och vänner. En otrolig känsla att komma dit då det är som att kliva in i en annan värld. I morgon ska de ha westernfest och förberedelserna var i det stora hela färdiga! "Saloonen" var uppiffad, baren var laddad och värmen spred sig till stora som små.

Barnen sniffar på vad som komma skall i sommar då vi som vanligt drar till Chappis (High Chapparall). Längtan är stor och tjatat outtrötteligt! Fika blev det med kaffe, bullar, kakor och vindruvor. Höga skratt och livliga diskussioner är ett måste vid tillfällen som dessa:-)

Vi fick till och med en rutshkana till altanen som Ludde kan använda i sommar:)) Alltid bra med lite nya uteleksaker! Tack för det Mia:-)

Här kommer lite kort från eftermiddagen och från saloonen.

Kram till er alla!

image13
Några i gänget. Mia, Sanny, Ida o Neo
     
saloonen                     baren                          Timmie o Joel          Oliver o Ludvig        Farmor o Ludvig

image19
Ludvig med sin älskade pappa
   
Yiiiihaaaaaa!!         Kolla in spindeln...huuuu   Marie var med på ett hörn också:))

Neo o Sanny på besök

Redan vid 8 i morse kom Sanny o Neo på besök. Kaffet hägrade för en sömndrucken småbarnspappa:-)
Neo var som vanligt lika söt och go....men vissa stunder inte så glad! Ludvig älskar Neo och när han inte är här ropar han efter honom:-)) Däremot är han väldigt givmild när gäller Neo.....han delar till och med av sig av sin napp! Hans älskade napp.....det är en ära att få smaka på den kan jag lova:-)

Nu ska vi till Tyfta och spendera eftermiddagen där!

Kram så länge......Maria

image12
Joel, Ludvig, Neo o Sanny

3 solar på samma dag:-)

I dag har det varit underbart väder! Sol, varmt och VÅR!!! Det känns så skönt....nästan spritter i hela kroppen. En promenad upp till dagis för att hämta Joel blev det också. Jätteskönt att putta vagnen upp för alla backar. Det känns i hela kroppen:-)

När alla barn återigen var hemma passade vi på att vara ute. Oliver och Timmie hade en kompis här och Joel hängde efter dom som vanligt. Jag rensade sandlådan på ogräs så att vi SNART kan fylla på med mera sand. Det är ju synd att ha en sandlåda bara för syns skull menar jag!!! Ludvig hade fullt upp med att botanisera vattenpölens smutsiga vatten. Han har även provat på att dyka ett par gånger i dag. Rakt ner i vattenpölen med huvudet för att sedan resa sig och peka på kläderna med kommentaren "Dä". Genomsur var han när han efter många timmar ville komma in! MEN....han hade jättekul! En riktig uteunge:-)

Sol #1: Den på himlen så klart. Lyser och ger mig kraft efter vinterns tunga regn!
Sol #2: Min gubbe kom hem i dag efter att som vanligt ha varit borta sedan i måndags.
Sol #3: Marie var här på fika. Hon kan konsten att lätta upp den mest tryckta stämning.

Alltså, MARIE var på fika i dag!!! Men jag måste ju berätta att hon faktiskt GLÖMDE BORT MIG till en början! Helt horribelt. MEN...jag vet också att hon fick dåligt samvete och faktiskt pallrade sig hit! Plus för det. Marie hade som vanligt fullt upp med att busa med barnen, och efter en kvart började hon stäppa sin vanliga dans.....hahahaha! Chicken......till slut kom det "Jag pallar inte mer än 15 minuter här". Alltid lika roligt:-)

I morgon hoppas jag på en lika solig och spännande dag!

OBS! Marie kommer att lägga in ett kort på sin blogg som är av ett bord fullt med tvätt! Tro inte att det är min tvätt!!! Tro henne inte....det är faktiskt bara en synvilla:-)

Kram från mig:-)

image8
Ludvig i vattenpölen:-)
image9
En krokus som INTE blivit nertrampad av alla grabbar!!!
image10
Marie busar med Ludde....som faktiskt inte är rädd för henne längre. Det tog BARA 1,5 år:-)
image11
Bilden säger inte så mycket....men här tar hon kort på Timmies byxor....hahahaha


Eftermiddagens skitungar

Mina barn var under Novas fikastund ute och hade "kul". Så kul så de var fulla i smuts! Tvättmaskinen är återigen laddad med jackor och byxor för att se i fall den värsta skiten kan försvinna. Skorna får jag väl bada i alkohol för att överhuvudtaget få dem rena......barnen likaså:-) (Bildbevis nedan)

Duschen var ett nödvändigt måste efter att jag skalat av barnen kläder och skor. Men HUR lyckas dom? I dag hade dom LEGAT ner och RULLAT i en slänt. Jag undrar i bland vad dom tänker.....dom där pojkarna!!! För jag har då ALDRIG varit så skitig.....eller jo kanske en gång. Då var jag i Chicago och tränade fotboll i en gyttjepöl, som dom faktiskt kallade gräsmatta. OK då, jag har också varit skitig, men inte ALLTID när jag varit ute!

När kommer du och hälsar på igen Marie? Jag saknar dig och grabbarna med! Kom och gör mig sällskap i kaoset:-) (Se föregående inläggs kommentarer). Vi saknar dig!

Kram en "skitig" morsa

image6

image7

Tvättberget borta

Nu så har jag eliminerat en syssla (i alla fall någon dag framöver). Det smutsiga tvättberget är borta:-) Nu ligger sista tvätten i torktumlaren och känslan är underbar. Däremot tornar ett annat berg likt Himalaya upp sig. Det rena och vikta tvättberget som hägrar i vardagsrummet. För ovanlighetens skull ligger det på matsalsbordet (det har ju ALDRIG hänt förut:-) Men jag antar att jag intalar mig själv att det inte är någon idé att lägga upp det i garderoberna då det försvinner därifrån lika snabbt!!!

Nu ser jag fram emot en fika med Nova och hennes nybakta bullar:-)) Smaskens-eller som Joel sa när han var mindre........NAMSIGT:-)

Kram på er alla......Maria

Natt och morgon fylld med kaos:-(

Hur kan det bli så att vissa nätter inte fungerar sömnmässigt? I natt vaknade Timmie klockan 3:00 och ville att jag skulle följa med till hans rum!!! En liten stund tidigare hade Ludvig vaknat och höll som bäst på att somna om. Men icke sa nicke.......Timmie (hans favorit här i livet) var ju vaken och då skulle han minsann inte sova! Timmie somnade till slut om men inte Ludvig. Varje gång jag slumrade till sprang han in och tände Timmies sänglampa varpå Timmie OCH Oliver vaknade. Upprepning gånger tre:-( Vid 6-tiden ringde klockan och då var ALLA trötta utom Joel som sov sött! Nu har min minsta pärla somnat precis så eftermiddagen kommer att bli gnällig och grining eftersom sovningen vanligtvis inträffar mitt på dagen!


Precis innan frukost lyckades Ludvig att leta fram ett paket ströbröd ur en låda. Och gissa om jag blev överlycklig när han helt plötsligt vänder upp och ner på paketet! Inte!!!!! Totalkaos!!!! Och jag som annars har dåligt om tid på morgnarna med tre barn som ska i väg! Dammsugaren kom väl till hands! 

Nu återstår städning, tvätt, dammsugning i resten av huset, disk.........listan kan göras lång! Bara tvätten i detta hushållet tar upp SÅÅÅÅÅ mycket tid!


Nej, nu ska jag sluta att gnälla............peta upp ögonlocken med tändstickor........och göra det bästa av en VÄLDIGT sömnig dag:-)

So long:-)


Ååååååå.....hittade världens coolaste kort på Joel! Varning alla superhjältar där ute, här kommer JOEL<3<3

image5

Våren är här!!!

Nu har vi spenderat hela eftermiddagen i solen på utsidan huset. Helt underbart!!! I dag köpte jag kritor som barnen kan använda ute o regnar det sen så försvinner konstverken i ett nafs! Himla fiffigt:-) Och ni må tro att "Picasso" kom till tals genom mina barns alster! Däremot så kan det väl vara grafittivarning för framtiden....så "Klotterpatrullen" får se upp för 4 hulliganer om si så där 10 år:-))
Här nedanför kan ni själva se deras verk!

image3

Jag tog även kort på huset och hur det ser ut nyrenoverat. Jag tror att det kan vara intresse för 4 Stockholmare:-) Alltså min bror med familj!!! Visst blev det fint?

image4

Ha det gott alla.........Kramar Maria

NU....är det i gång igen:-)

Hej alla!

Nu har det varit lite "bloggstopp" några dagar.....men nu är det i gång igen.
Nu har mitt "nya" liv som mammaledig börjat och jag känner att jag börjar komma in i det så smått! Dagarna består av att skicka Oliver o Timmie till skolan och Joel till dagis. Sedan är jag o Ludvig hemma en stund för att sedan hämta Joel vid 11:30. Då brukar vi ta en promenad så Ludde somnar! Och i dag var inget undantag!!! Vi njööööööt av solskenet.

Nu kommer snart grabbarna grus från skolan och då har jag planerat en eftermiddag ute:-) VÅREN ÄR HÄR!!!!

Kram på er!
Maria

RSS 2.0